Čokoláda

01.04.2015 10:13

Návšteva Belgicka by nebola úplná bez ochutnávky preslávených belgických praliniek.

Belgickí vyrobcovia ponúkajú široký výber a zaručenú kvalitu. Prehľad najznámejších značiek:

Godiva

Neuhaus

Leonidas

Pierre Marcolini

Van Dender

Výroba čokolády v Belgicku má svoju dlhoročnú  tradíciu a belgická čokoláda sa považuje za jednu z najlepších na svete. Čokoládové cukríky majú svoj názov „pralinky“ a plnia sa rozličnými náplňami, orieškami, nugatom, rumom, karamelom, ovocím, rôznymi krémami, polievajú tmavou alebo bielou čokoládou. Pravá horká čokoláda má vysoký obsah kakaa, malo by ho byť najmenej 70 percent.Sladké dezerty sa podávajú v každej bruselskej reštaurácii, väčšinou ako pozornosť podniku ku káve. 

—————

Späť